לתפילה יש כוח אדיר שמסייע לנו לתקשר עם הבורא ועם העל-מודע שלנו. אנשים רבים מוצאים מפלט ונחמה בתפילה בתקופות שונות. לאורך הברית החדשה אנו רואים כי התפילה שינתה מצבים שנראו בפרספקטיבה רגילה כבלתי ניתנים לשינוי.
בברית החדשה מצוין כי כאשר נשאל ישו הנוצרי על ידי תלמידיו איך להתפלל, לימד אותם להתפלל בכנות ללא תואנות. בתפילה זו האדם צריך להפקיד את עצמו בידי האלוהים ולסמוך על כך שהוא יטיב עמו ויספק לו את צרכיו.
דוגמא נוספת לתפילה הינה תפילתו הפשוטה של Jabez. גם פה התפילה נענתה. מה שראוי לציון בתפילתו הוא הבקשה שאלוהים יברך אותו, יגדיל את נחלתו וישמור אותו מכל רע ויעזור לו לא להכאיב לאחרים. ספר דברי הימים לא נותן מידע רב על דמותו , הרקע שלו וחייו . ויחד עם זאת, התפילה שלו קיבלה מקום חשוב בכתובים.
תפילה נוספת מהכתובים היא תפילתו של דוד כאשר נתן הנביא מודיע לו על חרון אפו של אלוהים בעקבות מעשה הבגידה עם בת שבע ומותו של אוריה בעלה של בת שבע. זוהי תפילה של וידוי כדי להמתיק את הדינים ולפייס את אלוהים. האדם המתפלל צריך לקחת אחריות מלאה על מעשיו כדי לאפשר את מחילתו של האל. הענווה והביטול העצמי הם חלק מתפילה זו.
תפילה נוספת מוכרת הינה תפילתה של חנה, אמו של שמואל. חנה בכתה, התייפחה וביקשה מהאל שיעניק לה ילד. היא ידעה שאלוהים יכול להעניק לה את אשר חפצה. חנה ביקשה שאלוהים יראה את האומללות שלה ושלא ישכח אותה. התפילה שלה היא ביטוי לאמונה באל ולכך שביכולתו לעשות ניסים ופעולות שנראות על פניו לא מציאותיות ובלתי אפשריות. חנה הרי הייתה עקרה אז מה הסיכוי לכאורה שהיא תתעבר פתאום. תפילה זו כולה אומרת אמונה בבורא וביכולת שלו לעשות עימנו חסד גם שהדברים אל נראים כך.
תפילה נוספת הינה תפילות של חזקיהו, מלך יהודה בשנים 727 עד 698 לפנה"ס. תפילתו של חזקיה מגיעה בעקבות הודעתו של הנביא שהוא עומד לסיים את חייו ועליו להתכונן למותו. תפילתו הבוכייה של חזקיה מעידה על הצורך הנואש שלו וההיאחזות שלו באל כדי שיהפוך את גזר הדין. התפילה שלו האריכה את חייו בחמש עשרה שנים נוספות. החוט המקשר בין התפילות המובאות בין אם בתנ"ך ובין אם בברית החדשה הוא הכנות והעוצמה של התפילות. בתפילות אין גבולות. התפילות והבקשות מעידות על האהבה והצורך באלוהים ובישועתו וביכולת של האדם להתחבר למקום עמוק וכן בתוכו.